Selecteer apparaat
Kies uw apparaat
en selecteer bijpassende producten
×
customer devices Mijn apparaten
customer devices

Geen opgeslagen apparaten

We zullen uw doorzochte apparaten automatisch opslaan, terwijl u tijd bespaart en PROMODIES op maat ontvangt.

Ga naar: mijn apparaten
added device
Geselecteerde apparaat:
customer devices
Geselecteerde apparaat:

Energieopslag  (1)

Sorteer op:

Help-zone

Waar is de energieopslag voor?

Energieopslag is als een gigantische batterij voor het hele huis die de elektriciteit opslaat die wordt geproduceerd door fotovoltaïsche cellen wanneer er te veel van is en deze weer vrijgeeft wanneer we het nodig hebben.


Energieopslag is als een gigantische batterij voor het hele huis die de elektriciteit opslaat die...

Welke mogelijkheden voor energieopslag zijn er?

Er zijn momenteel vijf manieren om elektriciteit op te slaan:
mechanisch (met persluchtreservoir)
elektromechanisch (batterijen en oplaadbare batterijen)
chemisch (productie van waterstof of methaan)
elektrisch (supercondensatoren)
thermisch (ophoping van voelbare of latente warmte)
De bekendste vorm van energieopslag zijn elektromechanische oplossingen zoals batterijen/accu's. GC PowerNest is zo'n oplossing. Het hart van het apparaat wordt gevormd door LiFePO4-cellen (Lithium Iron Phosphate of LFP), die meer dan tien keer langer meegaan en twee keer zo diep ontladen (100% - 0%) als traditionele zuurbatterijen, terwijl ze veel veiliger en duurzamer zijn dan standaard lithium-ioncellen.
Dankzij de stabiliteit en gebruiksveiligheid van de GC PowerNest energieopslag is de garantie tot 10 jaar of 15.000.000 Wh aan verbruikte energie.


Er zijn momenteel vijf manieren om elektriciteit op te slaan: mechanisch (met...

Hoe werkt energieopslag?

Energieopslag werkt volgens het principe van het opslaan van energie wanneer er te veel van is en het vrijgeven wanneer dat nodig is. Dit is vergelijkbaar met de batterij in een powerbank of smartphone, alleen groter en complexer om thuis veilig te gebruiken.
Batterijopslag werkt meestal samen met een fotovoltaïsch systeem via een omvormer, die het hele proces van energiewinning uit het fotovoltaïsche systeem, opslag en retour regelt.
GC PowerNest is een enkelfasig 48 volt energieopslagapparaat met een capaciteit van 5 kWh en een rendement van meer dan 98%. Dit betekent dat voor elke 100 eenheden energie die in de batterij gaan, u 98 eenheden kunt hergebruiken. Met zo'n hoog rendement weet je zeker dat het opslaan van energie veel voordeliger is dan het rechtstreeks terugleveren aan het net, wat vaak een verlies van meer dan 20% met zich meebrengt ten opzichte van de geproduceerde energie of onaantrekkelijke tarieven voor de verkoop van energie op piekmomenten tijden van dagelijkse productie.


Energieopslag werkt volgens het principe van het opslaan van energie wanneer er te veel van is en...

Welke kansen biedt energieopslag?

Energieopslag is in wezen het vermogen om overtollige opgewekte energie op te slaan zonder deze tegen een ongunstige prijs te moeten doorverkopen. Dit is niet alleen economisch zinvol en winstgevend, maar ook goed voor het milieu, omdat we de energie van de fotovoltaïsche panelen op een milieuvriendelijke manier opslaan, zodat we deze ter plaatse kunnen gebruiken wanneer dat nodig is.


Energieopslag is in wezen het vermogen om overtollige opgewekte energie op te slaan zonder deze...
Promotie
Green Cell GC PowerNest
Promotie
hoedanigheid: 5kWh
Spanning: 48V
Productcode: ESGC01
1 979,95 €
% 1 $ d weergeven -% 2 $ d van 1 item